Dirigent

656329_orig

Reinhard Andries startte zijn opleiding koordirectie aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Waregem bij Jan Vuye. Deze studie zette hij later verder in het Lemmensinstituut te Leuven waar hij de masterdiploma’s koorleiding en zang behaalde bij respectievelijk Kurt Bikkembergs en Greetje Anthoni. Reinhard volgde in het verleden masterclasses solozang, ensemblezang en dirigeertechniek bij Maarten Koningsberger, Dirk Snellings, Lieven Termont, Marnix De Cat, Wim Becu, Jan Van Elsacker, Simen Van Mechelen en Brady Allred.

Naast zijn dagelijkse bezigheid als assistent dirigent bij de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Marine is Reinhard actief als dirigent bij de Brugse korenfamilie Cantores, waar hij het jongeren- en volwassenenkoor onder zijn vleugels heeft. Met deze koren wil hij een pedagogisch project aangaan om amateurzangers het beste uit zichzelf te laten halen. Daarbij zijn repertoirekeuze, repetitietechniek en stembeheersing sleutelbegrippen.

Naast dit alles is Reinhard sinds 2007 als koorleider actief op de kampen van Muzikamp in Oostmalle, geeft hij workshops bij koren, zowel op vocaal als op dirigeertechnisch vlak en zingt hij regelmatig bij het ensemble Currende. In het ensemble MAVIS richt hij zich – samen met vier collega zangers – op het brengen van stijloverschrijdende programma’s op een zeer communicatieve manier om zo de drempel voor vocale muziek te verlagen.