Over Cantores Primo

Cantores Primo is de jongste telg van de Cantores-korenfamilie.

Cantores Primo werd opgericht in september 2015. Alle kinderen tussen 7 en 11 jaar (tweede tot en met vijfde leerjaar) die graag willen (leren) zingen zijn welkom bij Cantores Primo. Kinderen uit het eerste leerjaar kunnen aansluiten bij de groep na een proefperiode. Cantores Primo werkt jaarlijks toe naar meerdere optredens en/of uitstappen naar koorfestivals en -activiteiten. Wanneer de kinderen naar het zesde leerjaar gaan en er klaar voor zijn kunnen ze doorstromen naar het jongerenkoor Cantores Twist.
Vanaf het schooljaar 2024-2025 start een samenwerking tussen Cantores en het conservatorium. Leerlingen die Muzieklab (het vroegere MCV) volgen, kunnen ook koorzang volgen bij Cantores. Kinderen van het eerste jaar Muzieklab kunnen vanaf 17u30 perfect aansluiten bij Cantores Primo.
De ledenbijdrage voor Cantores Primo bedraagt €100/lid/koorjaar. Indien er meerdere leden van het gezin lid zijn van de korenfamilie wordt er nog een kleine korting toegekend. Het lidmaatschap voor een koorjaar omvat de wekelijkse repetities en deelname aan de optredens en/of uitstappen.
Cantores Primo repeteert wekelijks (uitgezonderd schoolvakanties) op maandag van 17u00 tot 18u15. (Deze uren wijzigen in het schooljaar 2024-2025 naar 17u15 tot 18u30!) De repetities gaan door in het hoofdgebouw van het conservatorium. Wil je meer informatie? Stuur een mailtje naar . Het bestuur of de dirigent neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Open repetities

Kom kennismaken tijdens onze open repetities op maandag 27 mei, 10 juni, 17 juni, telkens van 17u tot 18u15.

Inschrijven

Klik hier om je in te schrijven voor Cantores Primo