Dirigent

656329_orig

Reinhard Andries (°1979) startte zijn opleiding koordirectie aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Waregem bij Jan Vuye. Daarna behaalde hij een masterdiploma koorleiding aan het Leuvense Lemmensinstituut bij Kurt Bikkembergs. Als dirigent van Cantores Twist en Cantores Avvio neemt Reinhard zich voor om een brede waaier aan repertoire op het programma te plaatsen. Daarbij schrikt hij er zeker niet voor terug om minder bekende en hedendaagse componisten de aandacht te geven die ze verdienen.

Reinhard volgde zangles bij Hilde Coppé en Thomas Vanlede en volgde in het verleden masterclasses bij o.a. Dirk Snellings, Lieven Termont, Marnix De Cat, Wim Becu, Jan Van Elsacker en Simen Van Mechelen. Op dit moment studeert hij klassieke zang aan het Lemmensinstituut in de klas van Marina Smolders. Ook als zanger is Reinhard actief in o.a. Capella di Voce en Ex Tempore en in kleinere, solistische ensembles zoals zijn eigen vocaal (en instrumentaal) ensemble Martinelli.

Ook in het lichtere genre laat Reinhard van zich horen. Sinds januari 2010 is hij als koorleider verbonden aan de Brugse musicalvereniging KotéKoer. In de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Marine staat hij soms ook als zanger op het podium, begeleid door de big band of door het voltallige orkest.