Dirigent

 

656329_orig

Reinhard Andries (°1979) startte zijn opleiding koordirectie aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Waregem bij Jan Vuye. Deze studie zette hij later verder in het Lemmensinstituut te Leuven bij Kurt Bikkembergs, waar hij het masterdiploma koorleiding behaalde.

Reinhard volgde in het verleden zangles bij Hilde Coppé en Thomas Vanlede en volgde masterclasses bij Maarten Koningsberger, Dirk Snellings, Lieven Termont, Marnix De Cat, Wim Becu, Jan Van Elsacker en Simen Van Mechelen. Op dit moment studeert hij klassieke zang aan het Lemmensinstituut in de klas van Marina Smolders.

Naast zijn dagelijkse bezigheid als geluidstechnicus bij de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Marine is Reinhard actief als dirigent bij de Brugse korenfamilie Cantores, waar hij zowel het jongerenkoor Cantores Twist als het volwassenenkoor Cantores Avvio onder zijn hoede heeft. Hij is tevens zingend en oprichtend lid van het vocaal ensemble Aequalis. Dit ensemble legt zich vooral toe op het brengen van historisch verantwoorde uitvoeringen van vocale en instrumentale polyfonie.

Sinds 2007 is Reinhard actief als koorleider op de jaarlijkse kampen van Muzikamp in Oostmalle en tot voor kort was hij vocal coach en dirigent bij de Brugse musicalvereniging KotéKoer waarmee hij in september 2014 een zeer gesmaakte versie van Beauty and the Beast op de planken zette.